ГоловнаПолітика

У канцелярії президента Польщі підтвердили його візит в Україну, "незважаючи на останній інцидент"

Анджей Дуда найближчої середи відвідає Україну.

У канцелярії президента Польщі підтвердили його візит в Україну, "незважаючи на останній інцидент"
Фото: EPA

Президент Польщі Анджей Дуда в середу, 13 грудня, відвідає Україну з офіційним візитом, "незважаючи на останній інцидент".

Цю інформацію підтвердили в канцелярії польського президента, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомив у ефірі "Польського радіо" заступник голови канцелярії президента Польщі Павел Муха, "незважаючи на різні інциденти", Дуда найближчої середи відвідає Україну.

"Якщо будуть якісь зміни, ми проінформуємо громадськість", - додав він.

Раніше в Міністерстві закордонних справ Польщі підтвердили, що вночі проти 10 грудня неподалік Львова було пошкоджено польський автобус унаслідок закладення під нього вибухового пристрою. У відомстві "зі стурбованістю сприйняли цей черговий антипольський інцидент в Україні".

Цей інцидент засудив і глава МЗС України Павло Клімкін. На його думку, це провокація, мета якої - зірвати візит президента Польщі в Україну.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда анонсував візит в Україну на 13 грудня. Повідомлялося, що він відвідає Харків, де запланована його зустріч з президентом Петром Порошенком. Основною темою перемовин стане політика безпеки в контексті ситуації на Донбасі. Дуда також має намір зустрітися зі спостерігачами місії ОБСЄ і представниками ПРООН, а також вшанувати пам'ять убитих НКВС польських солдатів, похованих на кладовищі жертв тоталітаризму.

Уночі проти 10 грудня біля Львова невідомі пошкодили польський туристичний автобус. Глава МЗС Клімкін заявив, що таким чином хочуть зірвати візит президента Дуди в Україну.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram