ГоловнаПолітика

Росія вважає "формулу Штайнмаєра" умовою для введення миротворців

Вона вводить особливий порядок самоврядування в ОРДЛО на постійній основі.

Росія вважає "формулу Штайнмаєра" умовою для введення миротворців
Фото: government.ru

Росія вважає, що миротворці можуть бути введені на Донбас тільки після того, як Україна внесе поправки в закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО.

Про це заявив представник Росії в Тристоронній контактній групі Борис Гризлов, пише РБК.

"Розгортання контингенту ООН на лінії зіткнення на Донбасі стане реальним тільки після того, як Україна внесе в закон про особливий статус Донбасу принципово важливі поправки. Ці поправки повинні бути узгоджені в Контактній групі", - заявив Гризлов. Ідеться про так звану "формулу Штайнмаєра".

Нагадаємо, восени 2014 року Україна ухвалила закон про особливий порядок місцевого самоуправління в ОРДЛО. Цей порядок так і почав діяти, а термін дії закону незабаром закінчиться.

"Формула Штайнмаєра" перебдачає прийняття Верховною Радою у другому читанні поправок до Конституції, за якими Донбас отримає особливий статус на постійній основі, а також проведення там місцевих виборів. Росія при цьому повинна вивести своїх солдатів і техніку з Донбасу.

Але якщо вибори на Донбасі не будуть відповідати європейським стандартам (оцінювати їх повинно Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини), прийняті Верховною Радою закони не набудуть чинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram