ГоловнаПолітика

Питання членства України в ЄС поки що не стоїть у порядку денному, - посол Мінгареллі

На сьогодні місія ЄС полягає в допомозі Україні в проведенні реформ і створенні ефективного державного апарату.

Питання членства України в ЄС поки що не стоїть у порядку денному, - посол Мінгареллі
Фото: Владислав Мусиенко

Посол Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі вважає завчасним питання членства України в Європейському Союзі.

Про це він заявив в інтерв'ю

Deutsche Welle.

"Це питання не стоїть у нашому порядку денному, відверто кажучи. І я не думаю, що будь-кому варто порушувати це питання", - сказав Мінгареллі. За його словами, на сьогодні місія ЄС полягає в допомозі Україні в проведенні реформ, модернізації, встановленні верховенства права, створенні ефективного державного апарату, а також у проведенні земельної реформи і приватизації.

"Якщо ми попрацюємо серйозно кілька років над цими викликами, Україна зробить багато для того, щоб наблизитися до ЄС і поліпшити умови життя свого населення... Решту питань не варто навіть порушувати - це тільки створить ілюзії в української сторони і труднощі з боку ЄС", - додав посол.

Говорячи про Угоду про асоціацію України з Євросоюзом, Мінгареллі зазначив, що це "одна з найпрогресивніших угод ЄС з сусідніми країнами".

"Це одна з найпрогресивніших угод, які ЄС будь-коли укладав з сусідніми державами. На додачу до політичного діалогу, який закріплено в угоді, ви маєте глибоку і всеосяжну торгову угоду, яка повинна дозволити Україні прийняти всі наші закони, норми і стандарти. Це означає, що через кілька років Україна почне прогресивно рухатися до спільного ринку. А це буде дуже важливим для України кроком, оскільки кінцевою метою країни є поліпшення умов життя її громадян", - підкреслив посол.

Нагадаємо, напередодні Нідерланди останніми з країн ЄС ратифікували угоду про асоціацію між Україною та ЄС. В Євросоюзі прогнозують, що Угода про асоціацію набуде чинності в повному обсязі 1 вересня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram