ГоловнаПолітика

Клімкін прогнозує завершення процедур для безвізу протягом двох місяців

Міністр вважає можливими 150 млн поїздок до Європи на рік.

Клімкін прогнозує завершення процедур для безвізу протягом двох місяців
Павел Климкин
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Павло Клімкін упевнений, що решту процедур для отримання Україною безвізового режиму з ЄС займуть щонайбільше два місяці.

"Щодо процедур ЄС - я даю два місяці, плюс-мінус", - сказав він в ефірі телеканалу "1+1" в п'ятницю вранці, пише "Інтерфакс-Україна".

Серед решти процедур - підтвердження надання Україні безвізового режиму комітетом постійних представників країн-членів Європейського Союзу (COREPER), а також прийняття рішення Радою ЄС.

Після цього документ повинні підписати президент Європарламенту і представник головуючої в ЄС країни (Мальти) і опублікувати в офіційному журналі ЄС.

Клімкін вважає можливим збільшення кількості поїздок українців до Європи до 150 млн за рік.

"Торік у нас було приблизно 15 млн поїздок у ЄС. Моя амбіція, щоб таких поїздок було 100-150 млн, для цього, звичайно, потрібні біометричні паспорти", - зазначив міністр.

Клімкін також розповів, які документи потрібно мати при виїзді в ЄС.

"Насправді не потрібно тягнути велику пачку документів на кордон. На кордоні потрібен тільки біометричний паспорт, разом з ним вам потрібен квиток, поліс страхування. Прикордонникам, особливо на першому етапі, важливо підтвердити мету вашої поїздки... Можуть запитати, чи є у вас фінансові кошти", - зазначив він.

Нагадаємо, на засіданні Європарламенту 6 квітня 521 євродепутат проголосував "за" надання безвізового режиму ЄС для українців, 75 - "проти" і 36 утрималися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram