ГоловнаПолітика

У СБУ заявили про спонсорування ЛНР Росією

Терористи ЛНР отримують фінансування з Росії через спеціально створений нібито благодійний фонд.

У СБУ заявили про спонсорування ЛНР Росією

Співробітники СБУ викрили механізм фінансування ЛНР урядом Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба відомства. 

За інформацією спецслужби, "бюджетом ЛНР" на перший квартал поточного року передбачено надходження понад одинадцять мільярдів рублів.

"Власними силами ватажки терористів здатні зібрати лише два з них. Решта суми запланована у вигляді отримання фінансової допомоги від уряду РФ, а сам проект бюджету погоджувався т.зв. "Народною радою ЛНР" з профільними російськими міністерствами", - сказано в повідомленні.

У СБУ заявляють, що гроші проходили через благодійний "Фонд підтримки міжнародних гуманітарних проектів" (президент - громадянин Росії Володимир Ігорович Пашков). Засновником Фонду, який зареєстровано в кінці 2015 року, є московський "Міжнародний розрахунковий банк".

Співробітники СБУ встановили, що Фонд через рахунки російської некомерційної організації "Центр міжнародних розрахунків" спрямовує кошти безпосередньо в т.зв. "Державний банк ЛНР". Так, стало відомо, що "Народна міліція ЛНР" отримала понад 820 млн рублів, "МДБ ЛНР" майже сто мільйонів рублів.

Оперативники спецслужби з'ясували, що значні кошти з російських надходжень використовуються на фінансування пропагандистської роботи серед населення для дискредитації України. Бюджет пропагандистів ЛНР становить майже тридцять мільйонів рублів.

Нагадаємо, 21 лютого в СБУ повідомили про викриття кількох груп, які працювали на російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram