ГоловнаПолітика

Журналісти вимагають від Нацполіції коментарів про розслідування стрілянини в Харкові

Численні запити про прес-конференцію або брифінг з приводу НП завершилися відмовами.

Журналісти вимагають від Нацполіції коментарів про розслідування стрілянини в Харкові

Більш ніж 60 харківських журналістів звернулися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови Нацполіції Сергія Князева, начальника ГУ Нацполіції в Харківській області Анатолія Дмитрієва, генпрокурора Юрія Луценка, уповноваженої з прав людини Валерії Лутковської з вимогою надати інформацію про бійку зі стріляниною, що сталася в Харкові в районі Олексіївського житлового масиву 17 лютого.

"Увечері 17 лютого в житловому масиві в м. Харкові сталося зіткнення двох груп громадян із застосуванням вогнепальної зброї і наступним проникненням частини з учасників конфлікту в дитячий садок поруч з житловими будинками на пр. Перемоги. В результаті конфлікту важко поранено одного з учасників подій, пошкоджено дошкільний навчальний заклад, в якому навчається понад 200 дітей. За інформацією Головного управління Національної поліції в Харківській області від 17 лютого, на місці події було затримано 9 осіб. 18 лютого в ГУ НП в Харківській області підтвердили інформацію про 11 затриманих. Того ж дня Слідче управління ГУ НП в Харківській області повідомило про п'ять затриманих за ст. 208 КПК, а також вилучену зброю - зокрема, чотири помпові рушниці, автомат, травматичні пістолети. Станом на 21 лютого, коли термін визначення міри терміну підозрюваним закінчився, з власних джерел нам стало відомо, що жодного з учасників конфлікту не затримано, а кримінальну справу намагаються "зам'яти"", - йдеться у відкритому зверненні журналістів.

Відзначається, що численні запити журналістів телефоном, через офіційний канал відділу комунікації в Viber про можливість проведення прес-конференції або брифінгу з приводу надзвичайної події завершилися відмовами.

Автори листа вважають, що відсутність вичерпної офіційної інформації створює ґрунт для поширення перекрученої та неправдивої інформації, знижує рівень довіри до правоохоронних органів, підвищує напругу в суспільстві в фактично прифронтовому регіоні.

"Звертаємо Вашу увагу, що мова йде не про побутовий конфлікт або сварку, а про збройну сутичку посеред житлового масиву мирного міста майже з захопленням об'єкта - дитячого садка", - йдеться в листі.

Журналісти вимагають проведення прес-конференції начальника ГУНП в Харківській області Анатолія Дмитрієва, а також начальника Слідчого управління ГУНП в Харківській області Володимира Тимошка або його заступника Андрія Шарніна.

Нагадаємо, увечері 17 лютого в Харкові стався конфлікт між представниками однієї з нещодавно зареєстрованих організацій, в яку входять ветерани "Донбасу", і структурою, афілійованою з цивільним корпусом "Азов". В результаті отримала важке поранення одна людина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram