ГоловнаПолітика

Янукович відхрестився від слів про перевищення "Беркутом" повноважень на Майдані

Президент-утікач згоден, що його позбавили влади в результаті державного перевороту.

Янукович відхрестився від слів про перевищення "Беркутом" повноважень на Майдані
Виктор Янукович
Фото: http://ren.tv

Екс-президент України Віктор Янукович у четвер, 15 грудня, з'явився в Дорогомиловський суд Москви на розгляд позову екс-регіонала Володимира Олійника про визнання подій 2014 року на Україні державним переворотом. Він дав свідчення у суді, які відрізняються від свідчень, котрі він дав під присягою під час засідання суду в Києві 28 листопада.

Як повідомляє ТАСС, Янукович заявив, що не говорив про перевищення співробітниками спецпідрозділу "Беркут" своїх повноважень під час подій на Майдані.

"Мої слова були неправильно витлумачені в коментарях, ЗМІ, - сказав він. - Я не говорив про те, що співробітники "Беркута" перевищували свої повноваження. Я сказав, що були окремі випадки, в яких треба було розібратися, чи перевищували вони повноваження".

28 листопада у час відеодопиту у справі про вбивства на Євромайдані з Ростовського суду Янукович говорив, що "Беркут" перевищив свої повноваження під час розгону студентського Майдану в ніч на 30 листопада. "Беркут", на мій погляд, перевищив свої повноваження. Але це моя точка зору. Її треба було підтвердити розслідуванням", - сказав Янукович.

Протягом засідання в московському суді Янукович також заявив, що згоден з позовом Олійника про визнання подій 2014 року в Україні державним переворотом.

"Так, я згоден (з позовом)", - сказав він, відповідаючи на відповідне запитання судді.

Янукович також заявив, що "в посольстві США діяв координаційний штаб повстання".

Нагадаємо, Володимир Олійник після Революції гідності втік із країни і зараз переховується в Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram