ГоловнаПолітика

Довгий не з'явився на допит у НАБУ

Бюро приступило до розслідування інформації Онищенка.

Довгий не з'явився на допит у НАБУ
Олесь Довгий
Фото: Макс Требухов

Національне антикорупційне бюро викликало народного депутата Олеся Довгого (група "Воля народу") на допит як свідка в рамках розслідування кримінального провадження, порушеного на підставі інформації нардепа Олександра Онищенка про підкуп нардепів. Довгий, однак, не прибув у бюро у встановлений час.

"Довгого викликали сьогодні на допит як свідка в рамках розслідування кримінального провадження з приводу інформації, озвученої в іноземних ЗМІ народним депутатом Олександром Онищенком про підкуп парламентаріїв, проте в призначений час не з'явився в НАБУ", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НАБУ у вівторок удень.

Нагадаємо, на початку грудня народний депутат Олександр Онищенко, якого оголошено в національний розшук і який перебуває за межами України, звинуватив адміністрацію президента України Петра Порошенка в "скуповуванні" голосів у парламенті через нього і декількох інших депутатів.

Онищенко нібито записував свої бесіди з Порошенком та іншими на ручний годинник із диктофоном.

Зараз у ЗМІ оприлюднено один аудіозапис розмови між Онищенком і Довгим. Під час розмови співрозмовники обговорюють якісь схеми, які дозволяють, як можна зрозуміти, вирішити проблеми в стосунках Онищенка та української влади.

Довгий підтвердив факт зустрічей з Онищенком у Генуї та Лондоні, і заявив, що на цих зустрічах рекомендував йому і його родині співпрацювати зі слідством, компенсувавши завдані бюджету країни втрати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram