ГоловнаПолітика

Савченко зустрічалася з радником голови СБУ до і після переговорів з Плотницьким і Захарченком, - ЗМІ

Українська влада намагається залучити Савченко до переговорів з врегулювання конфлікту на Донбасі, але приховує це.

Савченко зустрічалася з радником голови СБУ до і після переговорів з Плотницьким і Захарченком, - ЗМІ
Фото: Сергей Нужненко

Депутат Надія Савченко зустрічалася з радником голови Служби безпеки України Юрієм Тандітом напередодні і після своєї зустрічі з ватажками "ДНР/ЛНР", повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела у Адміністрації президента та СБУ.

Як з'ясувалося, у переговорах з бойовиками також брав участь близький до Віктора Медведчука керівник ГО "Офіцерський корпус" Володимир Рубан, який опікується звільненням заручників.

За даними джерел видання, перша зустріч Савченко з Тандітом відбулася 6 грудня. Цього ж дня Рубан зустрічався з керівником центру АТО з пошуку і звільнення заручників, полковником СБУ Юрієм Качановим. 7 грудня Савченко та Рубан зустрічалися з ватажками бойовиків Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким, а 8 грудня, після повернення з Мінська, Савченко знову зустрілася з Тандітом.

Як відомо, офіційно Тандіт повідомляв про те, що Савченко не погоджувала зі СБУ свою поїздку до Мінська.

Джерела ZN.UA висловлюють думку, що українська влада намагається залучити Савченко до переговорів з врегулювання конфлікту на Донбасі, але приховує це.

"Під час переговорів Савченко та Рубана з бойовиками йшлося не стільки про звільнення заручників, скільки про шляхи врегулювання конфлікту на Донбасі. Акцент було зроблено на політичний процес", - відзначили співрозмовники.

Видання звернулося за коментарем до радника голови СБУ Юрія Тандіта, однак відповіді поки що не отримало.

Нагадаємо, про таємну зустріч Савченко з ватажками терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР" у Мінську стало відомо лише через кілька днів.

12 грудня Савченко підтвердила зустріч із Захарченком та Плотницьким. Депутат побачила у ватажках "ДНР" та "ЛНР" "людей, а не чортів".

Плотницький підтвердив, що разом із Захарченком зустрічався з Савченко в Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram