ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія заявила про затримання озброєного українського "розвідника" в Сімферополі

Затриманого називають "співробітником головного управління розвідки Міноборони України".

Росія заявила про затримання озброєного українського "розвідника" в Сімферополі
Архивное фото
Фото: rg.ru

В окупованому Сімферополі російські силовики затримали громадянина України, якого назвали "ймовірним співробітником головного управління розвідки Міноборони України".

Про це повідомляє РИА Новости.

"Затримано в Сімферополі ймовірного співробітника ГУР МО України. Вилучено гранату, пістолет, елементи для виготовлення саморобного вибухового пристрою", - розповіло джерело в правоохоронних органах.

Інших подробиць не повідомляють.

Нагадаємо, російська влада регулярно повідомляє про затримання на території анексованого Криму "українських розвідників і диверсантів".

10 серпня ФСБ Росії заявило про затримання "українських диверсантів", які нібито готували теракти в Криму. Влада України заперечує звинувачення і називає подію провокацією російських спецслужб. Одним з "організаторів" у ФСБ оголосили українця, жителя Запорізької області, Євгенія Панова. Пізніше стали відомі імена ще двох затриманих - це прораб з Євпаторії Андрій Захтей і Редван Сулейманов, якого затримали за три тижні до заяви ФСБ про теракти.

10 листопада ФСБ РФ заявила про затримання членів "диверсійної групи" в Севастополі. Двоє з трьох затриманих - Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов - експерти аналітичного центру "Номос", який працював у Севастополі до початку 2014 року. Третій затриманий - капітан другого рангу запасу Володимир Дудка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram