ГоловнаПолітика

Аваков пояснив призначення Дєєвої на посаду заступника міністра внутрішніх справ

Міністр попросив не влаштовувати цькування молодого фахівця

Аваков пояснив призначення Дєєвої на посаду заступника міністра внутрішніх справ
Фото: Facebook/Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає виправданим призначення заступником міністра Анастасії Дєєвої.

У своєму фейсбуці Аваков написав, що висока посада в нинішньому МВС - це функція, з якою 24-річна Дєєва може впоратися краще, ніж "досвідчений 50-річний".

"В одному із секторів нашої роботи - 54 міжнародні проекти, які ми ведемо ща всіми ЦОВам міністерства. Працює спеціально зібрана команда переважно молодих людей з високим ступенем мобільності і комунікабельності. Той, хто володіє іноземними мовами, основами проектного менеджменту в західному розумінні цього слова. Довгий час ми з Екою самі займалися координацією цієї групи, але обсяги зростають", - заявив він.

Тому було прийнято рішення виділити цей напрямок під окремого заступника міністра.

За його словами, Дєєва півтора року працювала в офісі реформ МВС, за рахунок чого їй не потрібно буде час для початку роботи. Вона вільно володіє англійською та французькою мовами.

Аваков також назвав лицемірством реакцію, яку викликали фотографії Дєєвої, зроблені в стилі ню. "Студентка не має право на приватні фото? Святенництво. Або ви безтілесні, або безстатеві, моралізуєте на яскравий одяг і оголені лінії? Нікого не цікавить звичайно, що частина фото - непристойні вульгарні фальшивки. Лицеміри, червоніючи від праведності, кричать "Ату!" Ліберальні Ви наші", - написав він.

"Молоду людину, яка енергійно працює, варто підтримати, вберегти від цькування і пороків роз'їдливої системи. Мотивувати її і домогтися результату. Це моя функція, в якій, сподіваюся, ви мене підтримаєте. А функція заступника міністра Анастасії Дєєвої описана вище - і давайте обговоримо її ефективність, давши їй час попрацювати. Упевнений, вона впорається!" - підсумував Аваков.

Нагадаємо, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко стверджує, що під час призначення Дєєвої були допущені процедурні порушення.

10 серпня уряд призначив заступником міністра внутрішніх справ з питань євроінтеграції 24-річну Анастасію Дєєву. У біографічній довідці, розданій членам Кабміну, Дєєва зазначила стаж роботи 10 років.

Після призначення користувачі соцмереж знайшли фотосесію Дєєвої, де вона знімалася оголеною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram