ГоловнаСуспільствоПодії

На дорогах Західної України обмежили рух через сніг (оновлення)

"Укравтодор" боїться за життя водіїв

На дорогах Західної України обмежили рух через сніг (оновлення)

У Львівській області обмежили рух на дорогах загального користування, щоб уникнути пробок і не заважати снігоприбиральній техніці.

Про це повідомляє прес-служба "Укравтодору" в Facebook.

"13 листопада з метою збереження здоров'я і життя учасникам дорожнього руху, недопущення заторів у русі і розчищення доріг від снігу буде тимчасово обмежено рух на дорогах загального користування у Львівській області", - йдеться в повідомленні.

Оновлення 18.42. Національна поліція пізніше повідомила, що через погіршення погодних умов обмеження для вантажних автомобілів введені на дорогах державного значення Хмельницької, Львівської та Тернопільської областей. Окрім того, на території Рівненської області через сніг є проблеми з рухом по трасі "Київ - Чоп".

Поліція закликає водіїв бути уважними та обережними за кермом, дотримуватися безпечної швидкості та дистанції, не заважати роботі снігоприбиральних машин.

Київська міська державна адміністрація в свою чергу повідомляє, що в'їзд до Києва для вантажівок частково обмежений з 18:00 13 листопада. Представники Управління патрульної поліції регулюватимуть в'їзд в місто вантажівок, щоб вони не створювали перешкоди для роботи снігоприбиральної техніки.

Зараз на дорогах столиці працює 261 одиниця снігоприбиральної техніки. Зокрема, до розчищення вулично-дорожньої мережі столиці від снігу задіяно 81 одиницю снігоочисної техніки, 105 розкидувачів солі, 54 трактори зі спеціальним обладнанням, 18 навантажувачів солі та піску і іншу спеціальну техніку підприємств комунальної корпорації "Київавтодор".

В першу чергу прибирання та обробка проводиться на вулицях зі складними умовами руху, головних магістралях, мостах, спусках і підйомах, вулицях, по яких проходять маршрути руху громадського транспорту.

Оновлення 20:22 Міністр інфраструктури Володимир Омелян близько 20:20 повідомив, що для вантажівок закриті вже Львівська, Житомирська, Чернівецька (сім районів), Хмельницька області. Частково також закрита Вінницька область.

"Стихія сильна. На відміну від попереднього року, де зачепило повальними снігопадами тільки три області, зараз в снігу фактично половина України. Причому, перемети на дорогах місцями досягають метрової висоти", - написав він у фейсбуці.

14-17 листопада по всій території країни синоптики прогнозують сильні снігопади і хуртовини, снігові замети, мокрий сніг з дощем і налипання мокрого снігу, на дорогах місцями ожеледь.

Зараз через негоду залишаються знеструмленими понад 400 населених пунктів, в Івано-Франківській області скасували заняття в школах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram