ГоловнаПолітика

Польща спростила отримання шенгенських віз для українців

Поки що нова процедура діє тільки в Києві.

Польща спростила отримання шенгенських віз для українців
Фото: poland-ukraine.com.ua

Посольство Польщі спрощує процедуру подачі громадянами України візових клопотань у візові центри Києва.

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС України у Фейсбуці.

З 3 жовтня 2016 року заявник, який планує оформити шенгенську візу у Польщу, повинен звернутися із закордонним паспортом у відділення Банку "Ідея" або КредоБанку і здійснити передоплату для себе і, в разі потреби, для членів своєї сім'ї (до чотирьох осіб).

Після здійснення передоплати заявникові протягом п'яти днів повинен зателефонувати оператор кол-центру, який запропонує дату подачі документів.

"Якщо запропонована дата не є прийнятною для заявника, наступна автоматично обрана системою дата буде вдруге запропонована заявнику оператором у телефонному режимі", - наголошено в повідомленні.

Спрощений варіант реєстрації на подачу візових документів у Польщу буде діяти тільки в пунктах прийому візових анкет у Києві.

У разі успішного впровадження нової системи вона буде введена у візових центрах і консульських установах Польщі у Львові, в Луцьку, Харкові та Одесі.

Нагадаємо, минулого року Польща ускладнила процедуру видачі віз українцям. Таке рішення було ініціативою Європейського Союзу. При цьому керівництво Польщі всіляко намагалося перешкоджати нововведенню. Зазначалося, що за 2014 рік Польща видала громадянам України 800 тис. віз. Зазначимо, що з 2017 року Польща змінює правила для працевлаштування українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram