ГоловнаПолітика

Світлична і Луценко відкрили Слобожанський ярмарок у Харкові

Захід відбувається у Харкові в рамках економічного форуму.

Світлична і Луценко відкрили Слобожанський ярмарок у Харкові
Фото: ХОДА

Іноземні делегації, що прибули до Харкова на Міжнародний економічний форум, стали гостями Великого Слобожанського ярмарку.

На заході, який відбувається у Харкові в рамках VIII Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», свою продукцію представили понад 350 підприємств із усіх 27 районів області.

«Ми проводимо Великий Слобожанський ярмарок уже 14-й раз, за ці роки він став візитівкою Харківської області. І вже другий рік ми об'єднуємо його з Міжнародним економічним форумом, щоб іноземні гості могли побачити наш національний колорит, ознайомитися з традиціями та скуштувати продукти, які виробляють наші аграрії, - розповіла керівник Харківської області Юлія Світлична. - Цього року на ярмарку майже 2 тисячі товарів представлені безпосередньо виробниками, і кожен може придбати продукцію вартістю нижчою, ніж у середньому по області».

В.о. голови Харківської ОДА зазначила: багатий асортимент товарів на Великому Слобожанському ярмарку демонструє добрі результати збору врожаю в регіоні.

«Харківська область забезпечена всіма продовольчими товарами. Ми входимо в зиму з добрими запасами», - наголосила Світлична.

Юлія Світлична також зазначила, що в рамках цього заходу мешканці й гості Харківщини зможуть ознайомитися з традиціями, колоритом, культурним надбанням районів і міст області.

Разом з іноземними делегаціями Великий Слобожанський ярмарок також відвідала народний депутат України Ірина Луценко.

«Я вражена тим, як проходить цей захід, - поділилася враженнями Ірина Луценко. - Неможливо будувати державу, якщо ти не знаєш своєї історії, обрядів, культури. Великий Слобожанський ярмарок - це концентрація всього українського. Ми бачимо, яка багата наша земля, які сильні і спокійні люди. Вони впевнені в тому, що в Україні все буде добре».

Ярмарок традиційно проходить у Харківській області у вересні, цього року захід триватиме два дні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram