ГоловнаПолітика

Савченко заборонила змінювати "закон Савченко"

"Взялися за закон Савченко. Їм що, більше робити нічого?"

Савченко заборонила змінювати "закон Савченко"
Фото: Сергей Нужненко

Депутат Верховної Ради Надія Савченко виступила проти зміни закону про зарахування одного дня попереднього ув'язнення як двох днів у термін основного покарання ("закон Савченко").

Про це вона публічно заявила в ефірі 112 каналу, відповідаючи на критику закону з боку всієї верхівки правоохоронних органів, включаючи генерального прокурора, міністра внутрішніх справ і голови Національної поліції.

"Взялися за закон Савченко. Їм що, більше робити нічого? У мене є аналітика, яку зробили юристи, шановні люди. Значить, перше: "закон Савченко "приймала Верховна Рада. Щоб закон був прийнятий, потрібна більшість. Це не тільки мій закон, я в ньому співавтор. Закон, спрямований на поліпшення прав людини, не може бути скасований", - заявила вона.

Савченко не сприймає також пропозицій про скасування цих положень щодо рецидивістів.

"У нас система працює так важко і своїми методами, що, зазвичай, коли у тебе рецидив, тобі накидають ще щось, тобто один раз відсидів - вдруге тебе можуть зробити рецидивістом просто так", - вважає вона.

Савченко стверджує, що за амністією в інші роки виходило більше злочинців, ніж за її законом.

Депутат думає, що критика її закону пов'язана з тим, що в країні сильно впав рівень життя, що призвело до збільшення числа злочинів, а влада нібито хоче відвернути увагу від своєї провини в цьому.

Нагадаємо, що станом на 20 вересня за "законом Савченко" вийшли понад 8 тисяч осіб, ще 34 тисячі вийдуть протягом року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram