ГоловнаСуспільствоЖиття

У МВС анонсували новий набір у патрульну поліцію

Планують набрати близько 1 тис. осіб.

У МВС анонсували новий набір у патрульну поліцію
Фото: LB.ua

Найближчим часом стартує новий набір у патрульну поліцію. Про це повідомив у Фейсбуці речник МВС Артем Шевченко, коментуючи скандал із миколаївськими поліцейськими.

Він також заявив що патрульні, які діяли під час п'яної бійки в центрі Миколаєва, будуть покарані.

"Покарають, не сумнівайся. До речі, дуже скоро в патруль буде новий набір - 1000 осіб. Буде багато інформації про це. І мені дуже цікаво, скільки з тих, хто зараз істерить і несамовито заламує руки "ой все погано, все пропало, вони погані, реформа провалена", спробує взяти на себе відповідальність і прийти служити громадянам і правопорядку. Поліцейські з інших країн не прийдуть або з інших планет не прилетять", - написав Шевченко.

Нагадаємо, в ніч на вівторок у центрі Миколаєва двоє мажорів влаштували п'яні розбірки з таксистом. Очевидці події викликали поліцію: на місце прибуло відразу п'ять машин. Але бешкетників це не зупинило - вони продовжували нецензурно висловлюватися, товкти руками автомобіль таксі.

Тільки після того як хулігани почали кидатися на присутніх свідків, патрульні повалили одного з хлопців і наділи на нього наручники. При цьому поліція більше ніяких заходів не вживала. В результаті одного з бешкетників усе ж посадили в патрульну машину, а другий поїхав у невідомому напрямку на власному авто.

Начальник департаменту патрульної поліції України Євген Жуков пообіцяв звільнити поліцейських, які бездіяли під час скандалу з п'яними мажорами і відпустили одного з них, котрий двічі вдарив перехожого в їх присутності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram