ГоловнаПолітика

Луценко відмовив Януковичу в очній ставці по скайпу з лідерами Майдану

Генпрокурор запропонував екс-президенту приїхати до Києва на справедливий суд.

Луценко відмовив Януковичу в очній ставці по скайпу з лідерами Майдану
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко відреагував на бажання колишнього президента Віктора Януковича провести очну ставку по скайпу з лідерами Майдану.

"Щодо бажання Януковича дати свідчення і пройти так звану очну ставку, я це глибоко підтримую і з задоволенням особисто організую йому це на території столиці України. Тільки-но Янукович набереться сміливості відповісти за все скоєне перед українським народом, у нього буде і очна ставка, і справедливий суд, і навіть справедливий вирок", - сказав Луценко на брифінгу.

Луценко зазначив, що свого часу, незважаючи на попередження, він нікуди не втікав тоді, коли Янукович "замовляв його політично і кинув за ґрати".

"Янукович виявився слабаком, зрадником держави, який узурпував владу, розікрав країну, знищив Збройні сили і сили безпеки України. Нарешті, він утік на територію сусідньої держави і звідти закликав до збройної агресії щодо України", - заявив він.

Генпрокурор наголосив, що екс-президент не буде диктувати Україні, яку він "пограбував, зрадив і на яку наслав збройного ворога", що робити українському слідству щодо нього.

Нагадаємо, напередодні Янукович зголосився брати участь у судовому засіданні в його справі в режимі відеоконференції. Однак умовою для цього Янукович назвав допит на суді президента Петра Порошенка і лідерів Майдану.

Україна відправила в Росію запит на відеодопит Віктора Януковича кілька місяців тому. Напередодні від Мін'юсту РФ прийшла відповідь з проханням продублювати запит, оскільки в ньому нібито загубилися чотири аркуші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram