ГоловнаПолітика

Директор біржі отримав 5 років в'язниці умовно у справі Онищенка

Микита Іванов зобов'язався співпрацювати зі слідством і його звільнили з-під варти в залі суду.

Директор біржі отримав 5 років в'язниці умовно у справі Онищенка
Фото: torange.biz

Солом'янський районний суд Києва засудив директора товарної біржі "Центр" Микиту Іванова до 5 років позбавлення волі умовно за видачу афільованим із депутатом Верховної Ради Олександром Онищенком компаніям помилкових аукціонних свідоцтв з продажу ними видобутого за договорами про спільну діяльність природного газу.

Про це йдеться у вироку суду від 12 серпня, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Суд засудив його до 5 років позбавлення волі, але звільнив від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки.

Як повідомляють, Іванов підписав із прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) угоду про визнання своєї провини, зобов'язавшись співпрацювати зі слідством у розкритті злочинів іншими фігурантами цього кримінального провадження. Того ж дня (12 серпня) Іванова звільнили з-під варти в залі суду.

Нагадаємо, 5 липня Рада схвалила позбавлення недоторканності, затримання й арешт депутата Онищенка. Його підозрюють у створенні злочинної організації з метою заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі, до складу якої в різний період входили 20 осіб, а також інші невстановлені досудовим слідством особи, в тому числі з-поміж посадових осіб компанії "Укргазвидобування".

Тим часом, користуючись депутатською недоторканністю, нардеп покинув Україну. 29 липня він заявив, що перебуває в Лондоні, оформляє дозвіл на проживання і просить політичного притулку у влади Великобританії.

2 серпня він не з'явився на перший допит. У НАБУ. заявили, що в разі повторної неявки щодо нього буде запущено процедуру оголошення його в розшук. 5 серпня Онищенко знову не з'явився на допит у НАБУ. 9 серпня Солом'янський райсуд Києва дозволив затримання і арешт депутата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram