ГоловнаПолітика

Порошенко похвалився губернатору Каліфорнії потенціалом українських IT-шників і аграріїв

Каліфорнія є світовим лідером у комп'ютерній галузі та сфері високих технологій.

Порошенко похвалився губернатору Каліфорнії потенціалом українських IT-шників і аграріїв
Фото: Пресс-служба Президента

Президент Петро Порошенко провів зустріч із губернатором Каліфорнії Джеррі Брауном, інформує прес-служба президента.

"Голова Української держави подякував губернаторові за його особисту роль у зміцненні американсько-українських зв'язків і реалізацію важливих проектів у сфері безпеки, зокрема в проведенні навчань у рамках співпраці між Національною гвардією України і Національною гвардією Каліфорнії і розвитку нової патрульної поліції України", - йдеться в повідомленні.

Порошенко розповів про величезний потенціал України в сфері IT і сільського господарства і відзначив високу зацікавленість української сторони у співпраці в зазначених перспективних сферах і залученні інвестицій з Каліфорнії.

Президент зазначив, що штат Каліфорнія першим вшанував трагедію Голодомору 1932-33 років в Україні та встановив в 1986 році в Гранд-парку Лос-Анджелеса меморіал у пам'ять про мільйони загиблих українців, який сьогодні розповідає світу про злочин сталінського режиму.

Губернатор Каліфорнії, своєю чергою, запросив Порошенка відвідати США й ознайомитися з економічним потенціалом його штату, зокрема в сфері високих технологій і військово-промислового комплексу.

Штат Каліфорнія є світовим лідером у комп'ютерній галузі та сфері високих технологій. Сьогодні на території штату розташовані штаб-квартири найбільших у світі IT-компаній, 18 з яких входять у рейтинг Fortune-500 і мають сукупний щорічний дохід близько $350 млрд.

Нагадаємо, на початку липня Президент Петро Порошенко виступив проти обшуків в IТ-компаніях у рамках розслідувань кримінальних проваджень.

Як повідомляли, минулого року силовики провели низку обшуків в IT-компаниях. Представники галузі вказували, що це позначиться на інвестиційній привабливості України. На деякий час повідомлення в ЗМІ про обшуки в IT-сфері перестали з'являтися, проте в березні СБУ знову обшукала IT-компанію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram