ГоловнаЕкономікаБізнес

У харківську IT-компанію помилково прийшли з обшуком

Співробітники податкової провели обшук, вибачилися і пішли обшукувати сусідів по поверху

У харківську IT-компанію помилково прийшли з обшуком
Обыск (архивное фото)
Фото: mediananny.com

У Харкові силовики прийшли з обшуком в офіс IT-компанії Promodo.

Про це повідомив депутат від "Самопомочі" Роман Семенуха на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Поки держава заявляє з екранів телебачення про захист і розвиток it-галузі, у Харкові тривають "маски-шоу". Просто зараз відбувається захоплення приміщення кількома десятками озброєних людей великої харківської ІТ-компанії Promodo (зі слів очевидців) за адресою вулиця 23 серпня, 31-б", - написав він.

Про причини обшуку силовики не повідомили, тому Семенуха не виключає, що обшук міг бути запланований в офісі іншої компанії, що знаходиться в цьому будинку.

За інформацією сайту AIN.UA, обшук в офісному центрі, в якому розташовується Promodo, проводили співробітники Податкової служби.

"Обшук проводиться у всіх компаніях, розташованих на третьому поверсі бізнес-центру. Відбувається щось незрозуміле. Ми підозрюємо, що прийшли до наших сусідів, при цьому наші компанії ніяк не пов'язані. Але обшукують усіх на третьому поверсі, у нас будуть вилучати документи", - розповів голова компанії Олександр Колб.

Згодом він повідомив, що станом на 11:54, співробітники податкової вибачилися перед представниками Promodo і пішли обшукувати їхніх сусідів по поверху, нічого не вилучивши.

Згідно з документом, який надали слідчі, обшук проводився за рішенням суду у зв'язку з кримінальною справою за ч.2 ст. 212 Кримінального кодексу (ухилення від сплати податків). Зокрема, слідчим дозволялося обстежити весь третій поверх будівлі. У списку об'єктів, які дозволяється вилучити - документи, комп'ютери, сервери і навіть флешки. Щоправда, в переліку компаній, зазначених у документі, Promodo не вказано.

Фото: ain.ua

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ провели обшук і вилучили серверне обладнання з технічного майданчика провайдера "Адамант".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram