ГоловнаЕкономікаФінанси

Латвія обмежила операції місцевого банку Івана Фурсіна

Trasta komercbanka не виконав зобов'язання щодо збільшення капіталу.

Латвія обмежила операції місцевого банку Івана Фурсіна
Фото: tkb.lv

Латвійська комісія ринку фінансів і капіталу в п'ятницю заборонила місцевому банку Trasta komercbanka проводити дебетні операції в будь-якій валюті на суму понад 100 тисяч євро. Такі ж обмеження накладено на філію Trasta komercbanka на Кіпрі.

Про це пише Delfi з посиланням на заяву КРФК.

У 93% клієнтів банку зберігаються в банку кошти, що не перевищують цей ліміт, тож введена КРФК заборона їх не торкнеться. Також вона не стосуватиметься коштів, внесених після 22 січня. Санкції комісії накладені у зв'язку з тим, що банк не виконав своїх зобов'язань щодо збільшення капіталу, вдосконалення стратегії розвитку своєї діяльності та системи внутрішнього контролю.

Trasta komercbanka працює в Латвії з 1989 року. За дев'ять місяців 2015 року він отримав 2,44 млн євро збитків. Власниками банку є молодший партнер Дмитра Фірташа українець Іван Фурсін та Ігор Буймістер, громадянин Латвії.

У грудні 2015 року в банку пройшли обшуки у справі про відмивання коштів, яким, імовірно, міг керувати член його правління Віктор Зіемеліс. У нього було проведено обшук, а пізніше Зіемеліс покинув правління.

Нагадаємо, Іван Фурсін є власником українського "Місто-банку" і співвласником банку "Кліринговий дім" (разом з Юлією Льовочкіною).

Trasta Komercbanka був пов'язаний із сумнівною схемою покупки двох глибоководних вишок для "Чорноморнафтогазу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram