ГоловнаПолітика

Екс-начальник Південно-Західної залізниці поновився на посаді через суд, - журналіст

"Укрзалізниця" повинна виплатити Кривопишину 400 тисяч гривень.

Екс-начальник Південно-Західної залізниці поновився на посаді через суд, - журналіст
Фото: alexey-kryvopishyn.kiev.ua

Олексія Кривопишина - екс-начальник Південно-Західної залізниці, звільненого за підозрою в розтраті держкоштів, за рішенням суду поновлено на посаді.

Таке рішення ухвалив Шевченківський суд Києва, написала в фейсбуці журналістка Аліна Стрижак.

Суддя і представник "Укрзалізниці", за її словами, вимагали, щоб засідання проходило в закритому режимі і журналістів вивели із залу. Засідання тривало 7,5 години.

"Суб'єктивно - всі клопотання, доводи, репліки юристів Кабміну, Мінінфраструкти, УЗ, ПЗЗ були відверто слабкими. Суддя рвала їх, як Тузик ганчірку + у Кривопишина, навпаки, юрист був дуже підготовлений, - написала Стрижак.

При цьому вона додала, що УЗ повинна виплатити Кривопишину понад 400 тисяч гривень. LB.ua вдалося зв'язатися з Олексієм Кривопишиним. В ексклюзивному коментарі він запевнив, що ні про яке рішення суду не знає, як і того, чи поновили його на посаді. Сам він перебуває у відпустці, за межами України.

Нагадаємо, 4 березня 2015 року Кабмін відсторонив Кривопишина від обов'язків начальника залізниці через підозри в розтраті держкоштів. Пізніше його було звільнено. У лютому 2016 року він подав позов у Шевченківський суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram