ГоловнаПолітика

"Батьківщина" оскаржила підвищення тарифів на газ, опалення і холодну воду

Подано позови проти Кабміну і НКРЕКП.

"Батьківщина" оскаржила підвищення тарифів на газ, опалення і холодну воду
Фото: Макс Требухов

"Батьківщина" оскаржила в Окружному адміністративному суді Києва підвищення тарифів на газ, опалення та воду. Про це повідомила прес-служба партії.

"Ми подали адміністративний позов безпосередньо на Гройсмана і його уряд, який зробив безпрецедентно неправовий крок і своєю постановою майже вдвічі підняв ціну на український газ для населення, особливо для пільгових категорій", - заявила лідер партії Юлія Тимошенко. За її словами, в позові обґрунтовується незаконність дій уряду Гройсмана: "Ні Конституцією, ні законами не передбачено, щоб КМУ встановлював ціни на газ".

Другий позов подано проти Нацкомісії з регулювання сфери електроенергетики і комунальних послуг. "НКРЕ не мала права встановлювати тарифи на централізоване опалення і водопостачання - це компетенція місцевих органів влади! І те, що вони влізли в чужу компетенцію - це перевищення їхніх посадових повноважень, і за це треба відповідати!" - обурилася Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" заявила, що Конституція України вимагає, щоб тарифи були посильними для громадян.

"Розуміючи якість українських судів, розуміючи залежність й іноді корумпованість некомпетентних суддів, я хочу, щоб наша команда зробила цей крок і показала всьому суспільству: чи буде цей суд справедливим, чи повернуть людям нормальну, обґрунтовану ціну на український газ? Чи цей суд буде знову обслуговувати клани, корупцію і примхи Яценюка-Гройсмана?!" - зазначила Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram