ГоловнаПолітика

Законопроект про судоустрій знищує корупцію всередині судів, - Ємець

За 3-4 роки кількість судових суперечок має суттєво знизитися, впевнений нардеп

Законопроект про судоустрій знищує корупцію всередині судів, - Ємець
Фото: Макс Требухов

Ухвалений законопроект №4734 «Про судоустрій та статус суддів» не просто звільняє суддів або змінює назви - він знищує корупцію всередині суден і вводить єдину судову практику.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Леонід Ємець під час виступу в парламенті у четвер.

«На чому взагалі ґрунтується корупційна складова в судах? На можливості отримати потрібне рішення: не сподобалося рішення - йдеш до іншого судді або в інший суд, там домовляєшся і отримуєш потрібне тобі рішення», - пояснив він.

За словами представника «Народного фронту», є випадки, коли у пленумі Верховного Суду в одній палаті є два не просто різні, а протилежні рішення в одній справі. «Тому цей законопроект вирішує ключове питання - вводить єдину судову практику. Після цього протягом 3-4 років кількість судових суперечок в нашій країні взагалі має знизитися на кілька порядків, тому що ви відкриваєте закон, єдину судову практику, і одній зі сторін взагалі немає сенсу витрачатися на адвокатів, тому що вже є одне рішення», - додав народний депутат.

«Всі інші питання спрямовані на вирішення головного. Це і ліквідація Вищого господарського, Вищого адміністративного і Вищого спеціалізованого судів, і введення відкритих конкурсів на ці посади, і відставка суддів Верховного Суду з можливістю приходу на ці посади людей, які ніколи не працювали в цій корумпованій системі, а є професійними адвокатами чи викладачами, і передбачена процедура створення Антикорупційного суду», - уточнив Леонід Ємець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram