ГоловнаПолітика

У Криму розпочало мовлення українське радіо у FM-діапазоні

Раніше Україну можна було слухати тільки на середніх хвилях.

У Криму розпочало мовлення українське радіо у FM-діапазоні
Фото: http://radioukr.com.ua/

У четвер, 26 травня, з території материкової частини України почали подавати український радіосигнал у FM-діапазоні на територію анексованого Росією Криму.

Як повідомляє прес-служба Херсонської облдержадміністрації, в Криму українське радіо здійснює мовлення на частоті 101.4 FM.

"Я отримую повідомлення із Джанкоя і з Красноперекопська - Україну чують у приймачах, люди кажуть, що сигнал добрий", - цитують голову Херсонської обладміністрації Андрія Гордєєва.

18 травня в Україні затвердили конкурсні умови та схвалили рішення про оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних радіочастот у Херсонській області. Усього на конкурс було виставлено 5 частот - в Генічеську, смт Новотроїцьке та Василівці Каховського району. Ліцензію на мовлення отримало українське радіо УР-1.

Окрім того, як повідомили в прес-службі Херсонської ОДА, для розвитку телерадіомовлення в південних районах Херсонської області та на території Криму виділено земельну ділянку в Генічеському районі для будівництва нової вежі, яку обладнають потужним передавачем. Очікують, що українське теле- і радіомовленням покриє всі прикордонні райони Херсонської області та Криму.

Нагадаємо, восени минулого року Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України повідомляла, що в Криму на середніх хвилях АМ доступне мовлення трьох українських радіостанцій: "Українського радіо" (УР-1), Всесвітньої служби УТР й одеського радіо "Маяк".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram