ГоловнаПолітика

Кабмін пропонує скасувати оподаткування пенсій з травня

З грудня уряд розраховує на 10% підвищити соцстандарти

Кабмін пропонує скасувати оподаткування пенсій з травня
Фото: www.kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів запропонує Верховній Раді законопроект про скасування оподаткування пенсій з травня.

Про це заявив на засіданні уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Нам потрібно зробити певні кроки для посилення соціального захисту, і тому сьогодні я пропоную, щоб ми розглянули і такі рішення. Перше - ми мусимо внести в Раду два законопроекти, і я переконаний в тому, що парламент підтримає ці рішення. Наша з вами спільна ініціатива, узгоджена з депутатським корпусом, про те, щоб ми з 1 травня скасували оподаткування пенсій", - сказав прем'єр.

Він також зазначив, що відповідно до зростання національної економіки, з грудня уряд також розраховує підвищити соціальні стандарти.

"Ми розрахували наші позиції і бачимо, що можемо ввести підвищення соцстандартів для українців з 1 грудня, і не на 6% як це було заплановано, а на 10%", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, в Україні пенсії оподатковуються 15%-м податком з 2015 року. Оподаткування стосується тільки тієї частини пенсії, яка перевищує три мінімальні зарплати. У серпні 2015 року президент Петро Порошенко звільнив від податків пенсії учасників Другої Світової війни.

У 2015 році Кабмін підготував проект нової пенсійної реформи, в рамках якої замість одного джерела фінансування пенсій мають з'явитися три. У результаті реформи пенсії фінансуватимуться за рахунок громадян, які працюють, за рахунок власних накопичень і за рахунок пенсійного страхування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram