ГоловнаПолітика

Заступник Кличка: Київрада не здавала в оренду землі на Трухановому острові

Київська влада відреагувала на скандал у фейсбуці.

Заступник голови КМДА Олексій Резніков заявив, що Київрада ні шостого, ні сьомого скликань не здавала в оренду землі на Трухановому острові.

Так він відреагував на пост у фейсбуці користувачки на ім'я Марія Сімович, яка пообіцяла зробити на острові "молодіжний кемпінг а-ля сімдесяті".

"Друзі, надійшло багато звернень до мене з приводу зухвалого поста про "хапнуту" частину Труханового острова від імені якоїсь Маші. Можу повідомити всіх, що за час минулої каденції Київради і мого спікерства жодних передач в оренду земельних ділянок на Трухановому острові не було. Навіть звернення наявних спортивних баз заморожені до проведення перевірки створеною депутатською комісією. Наскільки мені відомо, і в цій каденції наш депутатський міський корпус не приймав таких рішень", - написав Резніков у фейсбуці.

Він вважає, що пост цієї дівчини - фейк і провокація.

Зі свого боку депутат Київської міської ради Сергій Гусовський також через фейсбук пообіцяв, що Київрада розслідує цей пост. "Ми терміново з'ясуємо і в Київраді, і в Київземі, чи йшлося останнім часом про виділення землі на Трухановому. Подальші дії будуть простими і точними", - написав він.

Труханів острів - острів на Дніпрі площею 450 га. Є популярним місцем розваги киян. Зокрема, тут розташовані кілька пляжів. На острові багато зелених насаджень, у тому числі в північній частині є парк Дружби Народів.

У травні 2015 року Київрада ввела мораторій на оренду земельних ділянок на Трухановому острові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram