ГоловнаПолітика

Опоблок скинув мера Сєвєродонецька і поставив на його місце "радикала"

У міськраді сформувалася більшість із тушок та екс-регіоналів

Опоблок скинув мера Сєвєродонецька і поставив на його місце "радикала"
Валентин Казаков

Депутати міської ради Сєвєродонецька проголосували за відставку мера Валентина Казакова. За таке рішення проголосували 24 з 27 присутніх депутатів.

Більшість голосів - 16 дав "Опозиційний блок". Ті самі 24 голоси набрало рішення обрати секретарем Сєвєродонецької міськради депутата Григорія Пригебу (Радикальна партія Олега Ляшка).

Сам Казаков на сесії був відсутній.

Фото: http://paralel-media.com.ua/

Видання depo.ua нагадує, що за підсумками виборів представники демократичних сил отримали 20 з 36 мандатів у міськраді, але на перших же засіданнях 8 голосів втратили. Ці депутати разом із 16 представниками "Опоблоку" сформували більшість.

Нагадаємо, Валентин Казаков на місцевих виборах у листопаді минулого року набрав 62,38% голосів. Він очолює місто з 2010 року, був членом Партії регіонів.

За даними місцевих ЗМІ, Казаков здавав бойовикам "ДНР" оргтехніку та кабінети в будівлі виконкому Сєвєродонецької міськради. Також звинувачував українських військових в обстрілі міста. Свого часу він побував під арештом батальйону МВС "Айдар" після звільнення міста, а потім повернувся у своє крісло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram