ГоловнаПолітика

Коломойський: неофіційної частини грошей Шустер не повернув

Бізнесмен сподівається, що справа до суду не дійде.

Коломойський: неофіційної частини грошей Шустер не повернув
Фото: Макс Левин

Рішення зняти з ефіру телеканалу "1+1" програму Савіка Шустера було ухвалено у зв'язку з тим, що телеведучий і його команда не виконали умов, передбачених контрактом.

Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній розповів бізнесмен і власник телеканалу Ігор Коломойський.

За його словами, переговори із Шустером і його партнером Павлом Єлізаровим про запуск шоу на "1+1" проходили в Женеві на початку вересня. Сторони підписали переддоговір в умовах цейтноту (переговори відбулися 1 вересня, а перша програма мала вийти - 4-го, - ред.). Основний мали укласти наприкінці жовтня. Але керівництво каналу прийняло рішення розірвати домовленості із Шустером.

"Під час укладання контракту йшлося про 100% об'єктивності: у запрошенні гостей; роботі соціологічної служби; людей, які тиснуть на кнопки. Але те, що побачив я і фахівці "1+1" у першій програмі, йшло в розріз із зобов'язаннями, які взяв на себе пан Шустер.

Об'єктивності не було ні в чому, звичайне мочилово. Ляшко мочив Порошенка, а альтернативної думки у студії ніхто не представляв. Але, дозвольте, існують журналістські стандарти: баланс думок і т.д. Чи можна влаштовувати в ефірі аутодафе, якщо немає іншого погляду? Це було схоже на розп'яття. Те, що відбувалося, ми обговорили з Ткаченком, і він, як і кілька інших людей, підтвердив мої сумніви. У другій програмі сумніви викликала вже робота соціологічної служби", - розповів Коломойський.

Окрім того, претензії виникли і до соціологічної служби Шустера.

"У мене технічна освіта, я добре вивчав матстатистику і теорію ймовірності. І те, що я побачив, йде в розріз із тим, що - згідно з усіма стандартами - мало б бути. Не могло такого бути (під час ефіру, - ред.). Хіба допустити, що наука змінилася", - додав бізнесмен.

"Питання із соціологічною службою ми теж попередньо обговорили. Потім висловили наші побоювання пану Єлізарову і пану Шустеру. Розмовляти довелося переважно з Єлізаровим, Шустер особливо участі не брав. Так от, він сказав, що вони працюють десять років із цією соціологічною службою і до неї ніколи питань не виникало. Я ж запропонував звернути увагу на те, що проблеми трапляються і в більш шанованих соціологічних панелях, ніж їхня", - розповів також він.

"Третьою нашою вимогою була порядність: у програмах, які виходять в ефір, не повинні "стригти купони" і запрошувати гостей за гроші. Перед третьою передачею стався цей кричущий факт!" - додав бізнесмен.

При цьому він уточнив, що офіційну частину грошей, переказану за контрактом, студія Савіка Шустера повернула. Неофіційну - яка відбулася поза українським фінансовим полем (Шустер - громадянин Італії), - ні.

"Офіційні гроші пройшли з "1+1" на рахунок їхній «3S». Неофіційні відправила компанія, яка співпрацює з "1+1" і купує для неї програми і матеріали. Вони були відправлені за контрактом точно такій самій їхній компанії. Цю частину грошей нам не повернули", - розповів Коломойський, висловивши сподівання, що справу вдасться залагодити, не доводячи до суду.

Крім того, бізнесмен також спростовує причетність Банкової до зняття програми з ефіру - рішення було прийнято керівництвом каналу.

"Жодних дзвінків із Банкової мені не надходило. Навпаки, я подзвонив панові Ложкіну (після того, як було прийнято рішення про зняття з ефіру, - С.К.) і запитав: «Ну що, попкорном запаслися вже»? Він: «Так». Я: «А валідолом? Ну то викидайте і те, й інше - передачі не буде»", - резюмував Коломойський.

Докладно читайте в повному тексті інтерв'ю: "Ігор Коломойський: «Я не готовий до того, щоб мені сказали правила і я почав за ними жити, а Кононенко - ні»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram