ГоловнаСуспільствоВійна

У Києві затримали військових, які торгували майном Нацгвардії

П'ятьох офіцерів затримали "на гарячому"

У Києві затримали військових, які торгували майном Нацгвардії
Фото: http://vv.gov.ua/

У Києві затримали п'ятьох офіцерів, які продавали військове майно, призначене для підрозділів Національної гвардії в зоні антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос на своїй сторінці в Фейсбуці.

За його словами, затримані займалися крадіжками протягом року. Військові були затримані "на гарячому", коли вони продавали чергову партію вкраденого майна загальною вартістю 200 тис грн.

Під час допитів затримані дали свідчення. Силовики проводять обшуки.

"Другу добу поспіль продовжуються обшуки у 15 адресах, затримано 5 військовослужбовців Нацгвардіі, під час невідкладних допитів отримані визнавальні покази, розпочата і проводиться тотальна інвентаризація Центральної бази речового майна Нацгвардіі. Згідно виявлених речових доказів, документів та показів затриманих, роботи у військовоі прокуратури у цьому провадженні буде мінімум на півроку", - написав Матіос.

Нагадаємо, 25 вересня в Одесі активісти Автомайдану затримали автомобіль Mercedes, у якому перебували комбриг Костянтин Горло і колишній перший заступник командувача Повітряних сил ЗСУ, а після люстрації - головний інспектор ПС ЗСУ генерал Микола Петрушенко. За кермом знаходився Горло, а на пасажирському сидінні - Петрушенко. Обидва були п'яними. Після інциденту обох військовослужбовців звільнили з армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram