ГоловнаПолітика

Яценюк вважає зниження ренти на газ ударом по малозабезпечених

Прем'єр заявив, що в парламенті розносили гроші за прийняття закону.

Яценюк вважає зниження ренти на газ ударом по малозабезпечених
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що проголосований за основу законопроект про зниження рентної плати за видобуток газу вдарить по малозабезпечених громадянах. Прем'єр заявив, що населення отримує субсидії саме за рахунок надходжень від ренти, передає прес-служба Кабміну.

"Це зроблено спеціально, перед виборами, для того, щоб підірвати програму надання субсидій громадянам України... Це 24,5 мільярда гривень, які надходять саме безпосередньо від ренти. Якщо хтось хоче ці гроші забрати у бідних людей і назад повернути газовим олігархам , то у мене є повний список прізвищ, хто за цим стоїть і хто в парламенті розносить гроші за прийняття такого закону", - заявив Яценюк.

Прем'єр незадоволений тим, що за цей законопроект проголосувала фракція Блоку Петра Порошенка.

"Я публічно звертаюся до Президента України щодо ветування цього закону, якщо у другому читанні будуть прийняті норми, які передбачають зменшення ставки ренти для газових олігархів і для державної компанії "Укргазвидобування", - додав він.

Нагадаємо, Верховна Рада у вівторок проголосувала в першому читанні законопроект №2835 про зниження ренти на газ, підготовлений групою нардепів на чолі з Юлією Тимошенко.

Раніше нардеп від "Народного фронту" Тетяна Чорновол заявила, що Тимошенко цим законопроектом лобіює газовий бізнес Віктора Януковича, який перейшов у спадок нардепу Олександру Онищенку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram