ГоловнаПолітика

"ДНР" і "ЛНР" скасували вибори

Голосування відкладено до 21 лютого 2016 року

"ДНР" і "ЛНР" скасували вибори
Фото: EPA/UPG

"ДНР" і "ЛНР" погодилися скасувати вибори, призначені на 18 жовтня і 1 листопада.

Про це сказано в заяві представників "ДНР" і "ЛНР" на переговорах у Мінську Дениса Пушиліна і Владислава Дейнего.

"Ми з задоволенням зазначаємо, що пропозицію ЛНР про перенесення виборів на Донбасі на 21 лютого 2016 року за умови повного виконання Києвом політичних пунктів «Мінська-2» враховано Нормандської четвіркою. Ми вивчили заяви та рекомендації пані Меркель і пана Олланда за підсумками Паризького саміту 2 жовтня. Провели сьогодні тут, у Мінську консультації з представниками ОБСЄ та Росії. Отримали вказівки від наших лідерів О. Захарченка та І. Плотницького. За підсумками цієї роботи повідомляємо про згоду ДНР і ЛНР на перенесення виборів з 18 жовтня і 1 листопада на наступний рік", - йдеться у ньому.

Стверджується, що до цього часу Україна зобов'язалася надати Донбасу особливий статус, не допустити переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької та Луганської областей, а також переголосувати поправки до Конституції у новій, узгодженій з сепаратистами редакції. Варто зазначити, що влада України публічно відкинула можливість переголосування поправок до Конституції.

При цьому "ДНР" і "ЛНР" заявляють, що включаться в роботу з узгодження проекту особливого закону про вибори тільки після офіційного затвердження регламенту Контактної групи та її робочих груп.

"Ми вважаємо, що проект окремого закону про вибори, як і проекти поправок до Конституції України та інших актів, повинні парафувати усі учасники Мінських переговорів. І у разі, якщо під час голосування у Верховній Раді або з інших причин узгоджений текст змінять, вважати це грубим і неприйнятним порушенням Комплексу заходів", - висунули свої вимоги сепаратисти.

Нагадаємо, раніше "ДНР" оголосила неузгоджені з Україною вибори на 18 жовтня, а "ЛНР" - на 1 листопада. Їхнє проведення фактично означало б зрив мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram