ГоловнаПолітика

Порошенко: шантаж бойовиків щодо виборів обернеться для Росії новими санкціями

Президент закликав США і партнерів в ЄС забезпечити чітке виконання мінських домовленостей Росією.

Порошенко: шантаж бойовиків щодо виборів обернеться для Росії новими санкціями
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко закликав США спільно з європейськими партнерами докласти всіх зусиль для забезпечення чіткого і неухильного виконання мінських домовленостей Росією і бойовиками.

Про це Президент сказав сьогодні на зустрічі з делегацією Конгресу США, передає прес-служба глави держави.

Порошенко також засудив нові плани ватажків так званого керівництва ДНР/ЛНР про проведення місцевих псевдовиборів у 2016 році.

За словами Президента, дату місцевих виборів буде визначено після прийняття Верховною Радою України відповідного закону на основі українського законодавства та з урахуванням стандартів ОБСЄ/БДІПЛ.

"Чергові фантазії і шантаж бойовиків можуть обернутися новими санкціями для Москви", - попередив глава держави.

У зв'язку з цим Порошенко закликав США спільно з партнерами в Європі докласти всіх зусиль для забезпечення чіткого і неухильного виконання мінських домовленостей Росією і бойовиками.

"Кремль повинен зрозуміти, що за порушення Мінських домовленостей і режиму припинення вогню доведеться заплатити ще більшу ціну. Трансатлантична солідарність і реакція повинні бути ефективними", - підкреслив Порошенко.

Сенатори вітали останні кроки з деескалації ситуації на Донбасі, насамперед, досягнення режиму припинення вогню і поступове відведення озброєнь від лінії розмежування, і висловили надію на повне виконання всіх домовленостей російською стороною.

Напередодні ватажок ЛНР Ігор Плотницький підписав "указ" про перенесення місцевих виборів з 1 листопада 2015 року на 21 лютого 2016 року. Раніше ватажок ДНР Олександр Захарченко переніс вибори спочатку на 20 березня, потім - на 20 квітня.

ДНР і ЛНР погодилися скасувати "вибори", призначені на 18 жовтня і 1 листопада, після зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram