ГоловнаПолітика

Порошенко: жодних змін у мінських домовленостях не буде

Президент також спростував існування "плану Мореля".

Порошенко: жодних змін у мінських домовленостях не буде
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що жодних змін у мінські домовленості вносити не будуть.

Про це президент повідомив в інтерв'ю кільком телеканалам, повідомляє РБК-Україна.

"Позиція перша - повинні бути внесені зміни в закон про особливий режим місцевого самоврядування. Позиція друга - він повинен бути введений в дію до виборів. Позиція третя - повинні бути амністовані всі без винятку бойовики. Позиція четверта, п'ята, шоста - це неправда. Навпаки - українська делегація разом з нашими партнерами - Німеччиною та Францією - чітко зазначають, що жодних змін у мінські угоди ми вносити не будемо", - сказав президент.

Порошенко також уточнив, що три позиції точно не можуть точно бути підтримані. "Перша - тимчасово внутрішньо переміщені особи будуть позбавлені права голосування на Донбасі й голосуватимуть у якихось інших місцях. Я, як президент, цього не дозволю, бо це українські громадяни, це - якщо хочете - український якір Донбасу, і вони будуть голосувати на місцевих виборах на Донбасі", - наголосив Порошенко.

За його словами, неприйнятним є обмеження права участі українських політичних партій у місцевих виборах на Донбасі. "Цього не буде, це конституційна норма", - додав він.

Порошенко підкреслив, що умовою проведення демократичних виборів на Донбасі є повноцінна діяльність українських ЗМІ на Донбасі.

Також президент заявив, що "жодного плану Мореля "не існує і не існувало. Нагадаємо, раніше президент назвав дипломатичним проривом надання США оборонного озброєння Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram