ГоловнаПолітика

Суд ухвалив заарештувати Мосійчука (оновлено)

Мосійчук оголосив голодування і до 15 листопада буде пити тільки воду.

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу народному депутату від Радикальної партії Ігорю Мосійчуку у вигляді взяття під варту.

Фото: @MaryanKushnir

Відповідне рішення сьогодні оголосив слідчий суддя Печерського райсуду Володимир Карабань.

Таким чином суд задовольнив відповідне клопотання Генеральної прокуратури.

Мосійчука заарештовано до 15 листопада без права внесення застави.

Сам Мосійчук заявив, що починає голодування і з моменту арешту буде пити лише воду, передають "Українські новини".

Під час судового засідання Мосійчук зазначив, що ще вчора зранку знав про наміри правоохоронців затримати його, і якби планував переховуватися від слідства, то зник би, але не зробив цього, і, більше того, у Верховній Раді голосував за зняття із себе депутатської недоторканності, пише УНІАН..

Сторона звинувачення, обгрунтовуючи обрання найбільш жорсткого заходу, зазначила, що підозрюваний може переховуватися від слідства, чинити тиск на свідків, знищувати докази.

Крім того, представники прокуратури заявили, що Мосійчуку інкримінується скоєння тяжких злочинів, за які передбачено термін позбавлення волі до 12 років.

У свою чергу адвокати Мосійчука зауважили, що прокурори під час судового засідання не навели ніяких аргументів, які б доводили вчинення Мосійчуком злочинів.

Нагадаємо, 17 вересня Верховна Рада за поданням Генпрокуратури дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Мосійчука. Через деякий час його затримали в будівлі ВР.

Цьому передувала демонстрація генпрокурором Віктором Шокіним відео, на якому Мосійчук просить і отримує хабар за допомогу у підприємницькій діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram