ГоловнаПолітика

Порошенко: проект про скасування недоторканності "зник в архівах Ради"

Президент вирішив не заглиблюватися в процедурні моменти.

Порошенко: проект про скасування недоторканності "зник в архівах Ради"
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що ініційований ним проект змін до Конституції про скасування депутатської недоторканності "отримав позитивний висновок Конституційного Суду і якимось чином зник в архівах Верховної Ради".

Як повідомляє прес-служба Президента, про це він сказав на засіданні Національної ради реформ, присвяченому антикорупційній реформі.

Нагадаємо, Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про скасування депутатської і обмеження суддівської недоторканності в січні.

У лютому парламент провів перше з трьох необхідних за процедурою голосувань, відправивши законопроект до Конституційного Суду на аналіз.

У червні Конституційний Суд оголосив свій вердикт, визнавши, що позбавлення депутатів недоторканності не обмежує права і свободи людини, закріплені в Конституції.

Проте Конституційний суд вказав, що притягнення судді до відповідальності за порушення присяги - суперечлива норма. Це застереження застопорило розгляд законопроекту в Раді, оскільки тепер документ потрібно змінювати, і, ймовірно, знову направляти на аналіз до Конституційного Суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram