ГоловнаПолітика

Кернес балотуватиметься від "Відродження"

Раніше очікувалося, що мер Харкова висуватиметься від Опоблоку

Кернес балотуватиметься від "Відродження"
Фото: kharkov.mycityua.com

Мер Харкова Геннадій Кернес балотуватиметься на місцевих виборах від партії «Відродження». Про це повідомляють джерела LB.ua.

Крім того, цю інформацію в ексклюзивному коментарі підтвердив сам Кернес: «Я дійсно балотуватимусь від «Відродження»: на посаду мера, а також буду першим номером списку до обласної та міської рад».

Як відомо, раніше очікувалося, що Геннадій Кернес висуватиметься від Опозиційного блоку.

У Харкові місцевий осередок Опоблоку не зареєстрований. Однак причина рокірування не в цьому. Очевидно, таке рішення Кернеса викличе незадоволення у центрального керівництва Опоблоку.

«Я не приховую своїх симпатій до цієї політичної сили (Опоблоку - ред.), але я повинен думати про людей насамперед», - пояснив свою позицію Кернес, маючи на увазі, що кандидати до місцевих рад, на яких робиться основна ставка, зараз сконцентровані не в Опоблоці, а у «Відродженні».

Нагадаємо, мер Харкова Геннадій Кернес наприкінці червня оголосив, що братиме участь у виборах голови міста, які відбудуться 25 жовтня. "Я йду на вибори і виграю їх", - заявив Кернес в середу на сесії міськради.

Стосовно мера Харкова порушено кримінальну справу. Кернес і два його охоронці, за версією слідства, викрали та побили двох євромайданівців. При цьому Кернес особисто бив активістів. Справа знаходиться на розгляді у суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram