ГоловнаПолітика

ЦВК зобов'язала Донецьку і Луганську ОДА назвати місця, де неможливо провести вибори

Відповідні подання має бути внесено до ЦВК до 21 серпня.

ЦВК зобов'язала Донецьку і Луганську ОДА назвати місця, де неможливо провести вибори
Фото: Макс Требухов

ЦВК затвердила роз'яснення щодо визначення окремих районних, міських, районних у містах, селищних, сільських рад Донецької та Луганської областей, де немає можливості проведення чергових місцевих виборів 25 жовтня.

Комісія зробила це на черговому засіданні, повідомляє відділ взаємодії зі ЗМІ секретаріату Комісії.

Зокрема, комісія зобов'язала Донецьку і Луганську військово-цивільні адміністрації скласти перелік адміністративно-територіальних одиниць, в яких неможливе проведення виборів. Відповідні подання мають бути внесені до ЦВК до 21 серпня.

"Донецька і Луганська обласні військово-цивільні адміністрації до 21 серпня 2015 року вносять до Центральної виборчої комісії обгрунтоване подання, до якого за встановленою формою додається перелік районних, міських, районних у містах, селищних, сільських рад Донецької та Луганської областей, в яких немає можливості проведення чергових виборів <...> 25 жовтня 2015 року", - йдеться в додатку до постанови.

Зазначається, що подання може стосуватися лише "окремих територій Донецької та Луганської областей", тобто районів і населених пунктів, які перетинаються лінією розмежування або розташовані безпосередньо поблизу неї і де неможливо забезпечити безпеку громадян під час виборів.

У разі виникнення таких обставин на інших територіях Донецька і Луганська ВЦА повинні внести до ЦВК подання з новим переліком.

Прийнято також постанову ЦВК "Про форми виборчих документів дільничних виборчих комісій з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів і старост сіл, селищ".

Крім того, ЦВК затвердила технічне завдання на модифікацію інформаційно-аналітичної системи "Місцеві вибори" Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори".

Нагадаємо, раніше ЦВК просила Верховну Раду скласти перелік адміністративно-територіальних одиниць Донецької та Луганської областей, у яких не проводитимуться місцеві вибори 25 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram