ГоловнаПолітика

Порошенко наказав міліції припинити "кришувати" видобуток бурштину

Президент пригрозив несподіваним візитом до старателів.

Порошенко наказав міліції припинити "кришувати" видобуток бурштину
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко дав правоохоронним органам два тижні на припинення "кришування" нелегального видобутку бурштину, що процвітає в Рівненській, Волинській і Житомирській областях.

Про це він сказав у четвер на нараді із силовиками у Львові після доповіді заступника міністра внутрішніх справ Олексія Руденка.

"Я вам можу сказати, що жодна ділянка, жодна артіль не працює без міліцейської "даху", без прокурорської "криші", без СБУшного "даху" і без "даху" на рівні районної адміністрації. Ось така у нас відмінна координація та взаємодія органів влади. Лідером там є міліція", - сказав він.

Два тижні даю силовикам для ліквідації кришування на ділянках видобутку бурштину.90 % бурштину в Україні видобувається нелегально за кришуванням правоохоронних органів. Під’їду без охорони на одну з трьох західних областей і покажу, яким чином і хто кришує беззаконня!

Posted by Петро Порошенко on 3 липня 2015 р.

"Під'їду без охорони, тобто з охороною, але без кортежу, в одну з трьох областей, наприклад, у Рівне, Житомир чи на Волинь, і я вам покажу, хто там "кришує". Якщо ви президента будете доводити до цього, то так і буде. Два тижні вам даю", - сказав президент.

Нагадаємо, 23 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що проблему нелегального видобутку бурштину в Україні можна перемогти виключно законодавчим шляхом, оскільки силовики не можуть дати ради з нею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram