ГоловнаПолітика

Сюмар закликала ліквідувати тотальний вплив олігархів на ЗМІ

Депутат звинуватила власників медіа у спротиві реформам.

Сюмар закликала ліквідувати тотальний вплив олігархів на ЗМІ
Фото: nfront.org.ua

Депутат Верховної Ради, голова комітету зі свободи слова Вікторія Сюмар вважає, що у країні не буде швидких зрушень без ліквідації тотального впливу на інформаційну сферу.

Про це вона заявила на міжнародній конференції з питань упровадження ефективного механізму для прозорості медіа-власності, яка відбулася 11 червня в Києві.

Сюмар зазначила, що будь-які спроби економічних реформ наштовхуються на серйозний опір залежних від олігархів медіа, які формують негативний образ політиків, які впроваджують зміни. За її словами, нинішня ситуація фактично створює систему залежності політиків і суспільства від позиції декількох людей, які є власниками ЗМІ.

"Сьогодні існує тотальний, монопольний контроль олігархічних груп над ключовими засобами масової інформації. ЗМІ залежні від постійних грошових дотацій. Значить, ці кошти треба звідкись брати. І беруть їх, як правило, знову-таки з олігархічного капіталу. Без формування реального медіаринку ми не матимемо вільних засобів масової інформації і тієї свободи слова, яку хотілося б мати в європейській Україні", - цитує депутата прес-служба партії "Народний фронт".

Питання прозорості медіа-власності не вирішить одразу всі проблеми в інформаційній сфері, але буде першим кроком до створення нормального медіа-ринку, підкреслила вона.

Нагадаємо, 3 червня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував народним депутатам прийняти в першому читанні законопроект про прозорість медіа-власності, який, зокрема, зобов'язує надавати повну інформацію про кінцевих власників ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram