ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримським татарам відмовили у святкуванні Дня прапора

Влада Сімферополя не знайшли в місті місця для заходу.

Кримським татарам відмовили у святкуванні Дня прапора
Архив
Фото: Сергей Нужненко

Міська влада Сімферополя не дала організаційному комітету молоді кримських татар дозволу на проведення 26 червня 2015 року в мікрорайоні Фонтани Дня кримськотатарського національного прапора.

Як повідомляє в четвер прес-служба Меджлісу кримських татар, заявку на проведення заходів оргкомітет відправив у міськадміністрацію Сімферополя 27 травня, вказавши, що в разі неможливості з об'єктивних причин проведення заходу в мікрорайоні Фонтани готовий розглянути будь-яку іншу обґрунтовану пропозицію про зміну місця свята.

"В отриманій відповіді міської адміністрації вказано, що проведення масового заходу на зазначеному місці та в інших місцях не видається можливим у зв'язку з тим, що на ту саму дату і час раніше подано повідомлення про заплановані заходи іншою кримськотатарською організацією. Адміністрація міста також повідомила, що не має можливості запропонувати інше місце для проведення Дня кримськотатарського національного прапора", - повідомили в прес-службі.

Оргкомітет вирішив повторно подати заявку на проведення свята 27 червня в мікрорайоні Фонтани, вказали в Меджлісі. В рамках програми свята заплановано проведення фотоконкурсу, конкурс дитячого малюнка, змагань з національної боротьби куреш, квесту, автопробігу, концертної програми, ярмарків, презентацій культурно-просвітницьких проектів, історичної панорами.

Раніше під аналогічним приводом кримським татарам відмовили в проведенні Всекримського траурного мітингу 18 травня, хоча у вказаному місці міста о призначеній годині жодна інша кримськотатарська організація нічого не проводила.

День кримськотатарського національного прапора відзначають у Криму щорічно з 2009 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram