ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко: Мар'їнку зачищено від бойовиків

Затримано 12 ДНРівців, у тому числі росіянин

Порошенко: Мар'їнку зачищено від бойовиків
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко заявив, що у четвер українські військові повністю зачистили Мар'їнку, на яку 3 червня напали бойовики.

"Останні новини фронту станом на ранок: 3 червня відбулися штурмові дії за участю від 500 до 1000 бойовиків, значної кількості танків і техніки, які розраховували на фактор несподіванки, щоб швидко захопити Мар'їнку", - заявив Порошенко на прес-конференції.

Він зазначив, що українські військові за допомогою важкої артилерії відбили цю атаку.

"Четвертого числа за наказом головнокомандувача відбулася операція із зачистки, у якій взяли участь бійці 95-ї, 25-ї, 28-ї бригад, підрозділу Нацгвардії. Сьогодні я можу повідомити, що Мар'їнку повністю звільнено від диверсантів, затримано 12 осіб, у тому числі громадянина Російської Федерації", - заявив він.

Нагадаємо, у середу бойовики спробували відбити у сил АТО передмістя Донецька Мар'їнку. У відповідь військові відкрили вогонь з важкої артилерії і втримали місто. Частина снарядів поцілили в Донецьк. У ДНР заявили про 90 поранених і 15 убитих. За офіційними даними, серед українських військових загинули 5 бійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram