ГоловнаСуспільствоЖиття

У Мелітополі демонтували три пам'ятники Леніну

Так само вчинять і зі скульптурами Бронзоса, Пахомова, Фрунзе

У Мелітополі працівники міських комунальних підприємств зняли з постаментів і відправили на склад три пам'ятники Леніну, так само вчинять зі скульптурами Бронзоса, Пахомова, Фрунзе, Кірова.

Про це повідомляє офіційний

сайт Мелітопольської міськради.

"Управлінням житлово-комунального господарства Мелітопольської міської ради 4 червня були видані розпорядчі документи для демонтажу і подальшого зберігання пам'ятників радянської епохи. 5 червня силами співробітників міських комунальних підприємств три скульптури Леніна були зняті з постаментів і відправлені на склад КП "Житловий масив". Там їх зберігатимуть, допоки для них не визначать постійне місце "проживання", - йдеться в повідомленні.

Фото: mlt.gov.ua

Демонтували і перевезли пам'ятники навмисно рано-вранці, щоб не створювати перешкод руху транспорту, оскільки в роботах була використана великогабаритна спецтехніка.

На зберігання вирушили три скульптури Леніна: з вул. Леніна, з Парку культури і відпочинку ім. Горького, з Привокзальної площі. Так само вчинять зі скульптурами Бронзоса, Пахомова, Фрунзе, Кірова.

Влада вивчає технічну можливість передачі "головного" пам'ятника Леніну в міський краєзнавчий музей.

"Можливо, в Мелітополі з'явиться сквер радянської епохи або всі пам'ятники тоталітарного режиму передадуть до Василівського музею-садибу Попова, де схожа  експозиція вже існує. Так чи інакше, подальшу долю Іллічів повинна вирішити громада", - заявив голова створеної при виконкомі комісії з декомунізації Ігор Симоненко.

Нагадаємо, міністр культури В'ячеслав Кириленко запропонував створити в Пирогові Музей тоталітаризму і розмістити там демонтовані радянські пам'ятники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram