ГоловнаПолітика

Сербія розписалася у нездатності зупинити війну в Україні

На думку президента, в таких ситуаціях поважають думку тільки сильних держав

Сербія розписалася у нездатності зупинити війну в Україні
Фото: news.404.ru

У Белграді не бачать перспектив серйозного прогресу у врегулюванні української кризи за час головування Сербії в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Про це заявив президент Сербії Томислав Николич в інтерв'ю "Интерфаксу".

"Я можу запевнити, що Сербія зробить усе від неї залежне під час свого головування в ОБСЄ, але, на жаль, перспектив серйозного прогресу у вирішенні української кризи я в цей період не бачу", - сказав Николич.

При цьому він підкреслив, що "у будь-якому питанні Сербія є однією з небагатьох держав, які дотримуються принципів міжнародного права".

"Підтримуючи принцип територіальної цілісності України, ми тим самим дотримуємося аналогічного принципу і щодо самої Сербії. У цьому контексті Сербія наразі ідеально підходить на роль голови ОБСЄ, але українська криза триватиме і після нашого головування", - сказав Николич.

"Наше головування - це гарна можливість заспокоїти загострення пристрастей і помирити сторони конфлікту, але ми не велика і не потужна країна. А в таких ситуаціях поважають думку тільки сильних держав", - додав він.

Нагадаємо, незважаючи на тиск із Брюсселя і Вашингтона, президент Сербії Николич ухвалив рішення про участь армії Сербії у Параді Перемоги 9 травня у Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram