ГоловнаПолітика

СБУ викликала на допит Ахметова у зв'язку із шахтарськими мітингами

Гендиректора ДТЕК Максима Тимченка також допитують.

СБУ викликала на допит Ахметова у зв'язку із шахтарськими мітингами
Фото: scm.com.ua

Голова СБУ Валентин Наливайченко дав зрозуміти, що в рамках розслідування організації шахтарських протестів спецслужба викликала на допит власника ДТЕК Ріната Ахметова.

"Служба безпеки надіслала повістки менеджменту однієї з компаній, яку ви згадували. У кожнім разі людина, яка є фактичним власником цієї компанії, і топ-менеджер цієї компанії (судячи з усього - гендиректор ДТЕК Максим Тимченко, - ред.) допитуються слідчими СБУ в рамках кримінального провадження", - повідомив Наливайченко журналістам, відповідаючи на запитання, чи розслідує СБУ причетність Ріната Ахметова до фінансування сепаратизму.

Нагадаємо, 24 квітня нардеп Мустафа Найєм оприлюднив план "Фортеця", спрямований на збереження монополії ДТЕК Ріната Ахметова. У ньому прописано фактичний шантаж влади за допомогою шахтарських протестів.

На підставі цього документа СБУ порушила справу за серйозною статтею - фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади.

"У зв'язку з тим, що протягом 22-24 квітня службові особи (менеджмент) окремих приватних вугільно-видобувних компаній України, керуючись корисливими корпоративними інтересами, а також з метою тиску на органи державної влади організували фінансування акцій протесту в Києві, поєднаних з блокуванням роботи органів державної влади і управління, слідчі СБУ зареєстрували кримінальне провадження за ст. 110-2, ч.2 Кримінального кодексу України", - йшлося в повідомленні спецслужби.

СБУ тоді повідомила, що викликала на допити менеджерів "однієї з енергетичних корпорацій" і долучила до справи оприлюднені Найємом матеріали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram