ГоловнаСвіт

Володимир Путін хоче першим застосувати ядерну зброю як наступальний засіб, - президент Інституту Горшеніна

Підготовка громадян РФ до неминучості ядерної війни стала трендом

Володимир Путін хоче першим застосувати ядерну зброю як наступальний засіб, - президент Інституту Горшеніна
Фото: Макс Левин

Уперше у сучасній історії з'явився лідер держави, який не тільки може, а й хоче використовувати ядерну зброю не як інструмент стримування, а як наступальний засіб.

Про це заявив президент Інституту Горшеніна Вадим Омельченко, коментуючи матеріал "Погроза Путіна застосувати ядерну зброю нависла над Прибалтикою", опублікований 2 квітня 2015 року у британській газеті The Times.

Нагадаємо, видання, з посиланням на західні розвідслужби, повідомляє, що президент Росії Володимир Путін допускає застосування ядерної зброї у трьох випадках: якщо Захід спробує повернути Крим Україні, якщо Захід почне поставки летального зброї в Україну для боротьби з терористами ДНР і ЛНР, якщо НАТО посилюватиме військові угруповання у країнах Балтії.

На думку Вадима Омельченка, ключовим у цих планах є психічне (вольове) бажання російського президента першим застосувати ядерну зброю.

"На відміну від своїх колег із "ядерного клубу" і попередників, Путін є представником іншої політичної культури. Управлінська дійсність у Росії сьогодні інша і відрізняється від, наприклад, радянської, - підкреслив президент Інституту Горшеніна. - Також важливо зазначити, що психологічна підготовка громадян Росії до неминучості третьої світової ядерної війни стала одним з основних пропагандистських трендів в останні місяці".

На його думку, ситуація гідна найсерйознішої уваги світових політиків, "оскільки працювати із суб'єктивними намірами набагато складніше, ніж з об'єктивною реальністю".

"Дозволю собі припустити, що місце застосування ядерної зброї не настільки важливе. Це може бути і Прибалтика, і місця скупчення бойовиків Ісламської держави. Наразі для Путіна важливий факт застосування, історичний прецедент", - резюмував Вадим Омельченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram