ГоловнаСуспільствоПодії

Біля відділення російського банку в Києві стався вибух (оновлено)

Вибуховий пристрій знайшли ще за однією адресою "Сбербанка России"

У Києві на вул. Борщагівській, 195/43, де знаходиться відділення "Сбербанка России", стався вибух, постраждалих немає.

Як повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Києві, повідомлення про вибух біля дверей центрального входу до відділення філії банку надійшло в міліцію о 04:13. За попередньою інформацією, спрацював невстановлений вибуховий пристрій.

Фото: vk.com/nauinformal

Вибуховою хвилею було пошкоджено металопластикові конструкції і скло двох вторинних вікон і вхідних дверей. Від вибуху ніхто не постраждав.

На місці події фахівці МВС вилучили фрагменти невідомих предметів, які відправили на експертизу.

Як повідомляє телеканал "112 Україна", мешканка сусіднього будинку розповіла, що на місці події правоохоронці знайшли листівки із закликом "мочити російські банки". Камери відеоспостереження перед вибухом нібито зафіксували молодого чоловіка в масці.

Оновлення. За інформацією LB.ua, зараз на проспекті Перемоги, 27, де розташоване ще одне відділення "Сбербанка России", працюють вибухотехніки. Прес-служба київської міліції повідомила, що, за попередньою інформацією, там виявлено саморобний вибуховий пристрій. Згодом на сайті ГУ МВС у Києві повідомили, що знайдений предмет фахівці вибухотехнічної служби знешкодили на місці. Його відправили на дослідження.

Опівдні з'явилися повідомлення про виявлення міліцією вибухового пристрою біля третього відділення "Сбербанка России" - цього разу на бульварі Лесі Українки, 26, проте, як виявилося, за вибухівку сприйняли згорнуту газету на ґанку будівлі.

У зв'язку з інцидентами начальник київської міліції Олександр Терещук доручив перевірити всі банківські відділення в місті, повідомляють Українські Новини. Він закликав киян допомогти міліції запобігти загрозі, гарантуючи анонімність тим, хто повідомить особи підривників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram