ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримський телеканал показав 1678% підтримки відключення ATR

В ефірі обговорювали долю кримськотатарського телерадіомовлення на півострові.

В ефірі "Першого Кримського" телеканалу під час опитування глядачів на тему "Яка доля чекає на кримськотатарське мовлення?", інфографіка показала результат 1678% у відповіді "Воно нікому не потрібне, у нас достатньо каналів".

Як повідомляє сайт "Крым.Реалии", опитування проводили в рамках телепрограми "Все як є", у якій обговорювали долю кримськотатарського телерадіомовлення на півострові. Показник 1678% протримався на екранах недовго і змінився меншою цифрою, однак багато глядачів встигли зробити фотографії чи скріни екранів і виклали фото з більш ніж тисячею відсотків у соціальні мережі.

ru.krymr.com
ru.krymr.com

На офіційному сайті телеканалу подію поки що не коментують.

По закінченню програми результати опитування виглядали так: на запитання "Яка доля чекає на кримськотатарське мовлення?" відповідь "З'явиться справжній народний телеканал кримських татар" обрали 37,7% глядачів, за відповідь "Потрібно відкривати ТБ для всіх народів Криму" проголосували 41.2% , за відповідь "Воно нікому не потрібне, у Криму достатньо каналів" - 21%.

У коментарях до опитування багато кримчан заявляли, що опитування складене некоректно і просили туди включити пункт "Необхідно повернути телеканал АТR". Нагадаємо, 1 квітня кримськотатарський телеканал ATR припинив мовлення в окупованому Криму. До кінця березня йому так і не вдалося зареєструватися як ЗМІ згідно з російським законодавством. Телекомпанія кілька разів подавала документи в Роскомнагляд, але їх повертали з різних причин.

Аналогічна ситуація з іншими ЗМІ, що входять у медіа-холдинг ATR - дитячий кримськотатарський телеканал Lale, FM-радіостанції "Мейдан" і "Лідер" припинили і аналогове, і супутникове мовлення. Без російської реєстрації залишилися інтернет-видання "15 хвилин", новинний сайт QHA.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram