ГоловнаПолітика

ФБР допоможе реформувати Генпрокуратуру України

Сполучені Штати пообіцяли допомогти українським силовим органам.

ФБР допоможе реформувати Генпрокуратуру України

Американське Федеральне бюро розслідувань і Мін'юст США допоможуть із реформою Генпрокуратури України.

Про це заявив посол США Джеффрі Пайєтт під час підписання угоди про реформування правоохоронних органів України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У сьогоднішній угоді йдеться не тільки про $26 млн. У ній йдеться про тривалу підтримку з боку США українського народу і конкретно уряду України в його роботі з утілення тих очікувань, на які розраховував Майдан. Ми будемо разом працювати над побудовою такого уряду, який є вільним від корупції і поважає права людей", - заявив посол.

"Особливо важливою буде наша робота з Генеральною прокуратурою. Генпрокуратура перетворилася на чорну діру корупції за антидемократичного режиму Януковича. Нова Генпрокуратура повинна бути авангардом нової України. Наше Міністерство юстиції та ФБР готові працювати з новою командою Генпрокуратури, і ця угода дає правову основу для цього співробітництва", - наголосив Пайєтт.

Також він додав, що США очікують початку роботи в Україні Антикорупційного бюро і планують також співпрацювати із цією структурою. Крім того, ця угода допоможе співпраці американської сторони з українськими прикордонниками.

Нагадаємо, що в рамках підписаного сьогодні договору 16,772 млн доларів підуть на реформу МВС, а 9,636 млн - на реформування сфери кримінальної юстиції (зокрема на забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram