ГоловнаПолітика

Ранкові залпи в Краматорську виявилися стріляниною по безпілотнику

Літальний апарат збили

Ранкові залпи в Краматорську виявилися стріляниною по безпілотнику
архив

Донецька обладміністрація спростовує обстріл Краматорська вранці 11 лютого.

В ОДА від ранку надходять дзвінки від жителів Краматорська та представників ЗМІ із питаннями про походження залпів, які лунали в середу вранці.

"Штаб повідомляє, що військові відкрили вогонь по безпілотному літальному апарату, що здійснював збір інформації для терористів "ДНР". Безпілотник збито. Ситуація в місті спокійна", - сказано в повідомленні.

Обладміністрація також подає уточнені дані про потерпілих від обстрілу Краматорська 10 лютого. Загинули 16 осіб (раніше повідомляли, що серед загиблих п'ятеро військових, - ред.), із них троє померли в лікарні. Станом на ранок середи в стаціонарах лікарень залишаються 34 поранені, зокрема 4 дитини. Наймолодший із постраждалих, трирічний Клим, перебуває в реанімації у тяжкому стані.

Нагадаємо, бойовики близько 12:30 у вівторок вдарили по Краматорську із системи залпового вогню "Смерч". Стріляли з боку контрольованої бойовиками Горлівки, ціллю був військовий аеродром, де розташовано штаб антитерористичної операції, але бойовики влучили й по житлових кварталах міста.

Використовували касетні снаряди із суббоєприпасами підвищеної дальності "Торнадо". Такі боєприпаси є на озброєнні Збройних сил РФ.

Перед початком обстрілу військові із зенітно-ракетного комплексу "Бук" збили російський безпілотник, який коригував вогонь по Краматорську. Однак той устиг передати дані для обстрілу.

Головна військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом обстрілу Краматорська за статтею "Теракт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram